The Obstacle Run

Run for fun

Årets roligaste utmaning

Loppet för alla

The Obstacle Run är årets roligaste utmaning även för dig som inte gillar att tävla. Du får en tid så du kan jämföra dig med dina kompisar, kollegor och övriga löpare, men utan stenhårda regler och krav på att klara av alla hinder.

Deltagare i Run for fun blir tilldelade starttider utifrån anmälningsordning. Starttider publiceras längre fram.

Regler

 • Deltagande i The Obstacle Run sker på egen risk. Arrangören ansvarar inte för skador vare sig på kropp eller utrustning som exempelvis kläder och skor. Vi rekommenderar att man har en relevant försäkring som täcker eventuella skador eller startavgift om du inte har möjlighet att delta. T.ex. Folksam – ”Startklar”.
 • Anmälan är bindande. Biljett återköps ej oavsett orsak men kan överlåtas eller säljas till annan deltagare, namnbyte ska anmälas till arrangören senast 7 dagar innan loppet.
 • Är du under 18 år krävs målsmans godkännande för att delta. Målsman skickar in sitt godkännande till info@theobstaclerun.se. Alla deltagare måste vara simkunniga.
 • Bilder och videos som tas av arrangören (eller av arrangören anlitade fotografer) på deltagaren under tävlingen har arrangören rätt att använda i marknadsföring, på hemsida och sociala medier. Detta inkluderar även tredje part, såsom (men inte avgränsat till) tidtagningspartners och sponsorer/ partners.
 • All form av alkohol och droger under loppet är strikt förbjudna. Om du misstänks vara påverkad av alkohol och droger har tävlingsledningen rätt att tvinga dig att sluta springa och diskvalificera dig.
 • Följ instruktioner från funktionärer/domare. 
 • På hinder med “lanes” gäller först till kvarn om fler deltagare kommer till hindret samtidigt. Det är inte tillåtet att tränga sig förbi någon som kör framför i samma lane. Det är inte tillåtet att byta lane mitt i ett hinder. 
 • En del hinder är avklarade när man ringer i klockan, då är det endast tillåtet att använda handen för att ringa i klockan. 
 • En del hinder har en start och mållinje. Hindret börjar innan startlinjen och slutar efter mållinjen. Det är inte tillåtet att nudda linjerna. 
 • Vid hinder där det inte är tillåtet att nudda marken kommer deltagaren att bli bortdömd om marken touchas oavsett om deltagaren får hjälp av det eller inte. 
 • Det är tillåtet att hoppa över grepp i häng-hinder, så länge hindret startas och avslutas på korrekt sätt samt att man inte nuddar något som inte är tillåtet att nudda.
 • Det är tillåtet att hjälpa varandra längs banan. 
 • Det är valfritt antal försök på samtliga hinder, men vid flera försök är man skyldig att ställa sig sist i eventuell kö. 
 • Misslyckas man med ett hinder ska 10 burpees genomföras innan man fortsätter. 
 • Vid samtliga vattenhinder finns det en alternativ väg att ta för de som inte vill genomföra hindret eller inte vill simma. Det räknas då som misslyckande av hinder och deltagaren ska genomföra 10 burpees.

Spring tillsammans

Företagskampen & Lagkampen

När man anmäler sig kan man välja att representera både ett företag och ett lag. De fem bästa tiderna i varje kategori räknas ihop och de företag och de lag som har bäst snitt-tid på sina fem löpare vinner.

Vi kommer att uppmärksamma de tre bästa företagen och de tre bästa lagen. Ett lag kan vara antingen en förening eller ett lagnamn som kompisgänget hittat på tillsammans. Alla med samma lagnamn paras automatiskt ihop med varandra.

Det går bra att anmäla sig i vilken klass som helst, alla som anger samma företag och/eller lag är automatiskt med i dessa tävlingar.

FRISKVÅRDSBIDRAG

Om du önskar kvitto på din betalning eller använda pengar knutna till Epassi så ber vi dig maila oss på info@theobstaclerun.se så kan vi hjälpa dig med detta.

Individuella startavgifter i tävlingar och motionslopp ingår sedan sommaren 2020 numera i det friskvårdsbidrag på upp till 5 000:- som arbetsgivare skattefritt kan ge till sina anställda årligen.